Ronald Koeman is trots op het Nederlands elftal, dat in en tegen Duitsland niet zo goed speelde als afgelopen vrijdag tegen Frankrijk, maar wél een bevredigend resultaat wist te halen. Dit mede door een tactiek die de bondscoach zelf niet bedacht had.

Oranje leek lange tijd een kansloze wedstrijd te spelen in Gelsenkirchen. Quincy Promes schoot uit het niets echter de aansluitingstreffer binnen en in extremis hielp Virgil van Dijk Nederland alsnog naar de eindronde van de Nations League: 2-2. ‘Zo gek kan voetbal lopen, hè?’, glimlachte Koeman in gesprek met de NOS.

Ook hij had er bij een 2-0 achterstand nog een hard hoofd in. ‘Maar in de rust heb ik wel gezegd: als we de 2-1 maken, dan maken we de 2-2 ook. Wij namen na rust veel risico, speelden overal één-op-één en hadden Frenkie de Jong achterin staan. Met counters werd Duitsland toen ook heel gevaarlijk, ze hadden zo nog een derde goal kunnen maken. Maar dat deden ze niet en dan komen wij toch nog terug. Hoe vaak heeft Duitsland wel niet in de laatste seconde een resultaat gehaald? Nu kan Nederland het blijkbaar ook.’

Bron: VI

www.vi.nl/nieuws/koeman-verrast-door-beslissend-briefje-zo-gek-kan-voetbal-lopen-he

 

 

 

 

WhatsApp chat